Calendari lunar

Calendari lunar en anglès per al 2020

Un calendari lunar és un tipus de calendari basat en els cicles mensuals de les fases de la Lluna (mesos sinòdics), en contrast amb els calendaris solars, en què els cicles anuals es basen només directament en l'any solar. El calendari més utilitzat, el calendari gregorià, és un sistema de calendari solar que originalment va evolucionar a partir d'un sistema de calendari lunar. El calendari islàmic és un exemple de calendari lunar.

Un calendari purament lunar també es distingeix d'un calendari lunisolar, els mesos lunars es posen en alineació amb l'any solar a través d'algun procés d'intercalació. Els detalls del moment en què comencen els mesos varia de calendari a calendari, amb alguns utilitzant llunes noves, plenes o creixents i altres fan servir càlculs detallats.

Atès que cada llunació és d'uns 29 12 dies (29 dies, 12 hores, 44 minuts, 3 segons, o 29,530588 dies), és comú que els mesos d'un calendari lunar alternin entre 29 i 30 dies. Des del període de dotze llunacions, un "any lunar", només té 354 dies, 8 hores, 48 minuts, 34 segons (354,367056 dies), purament lunar els calendaris perden uns 11 dies per any en relació al calendari gregorià. En els calendaris purament lunars com el calendari islàmic, la manca d'intercalació fa que els mesos lunars passin per totes les estacions de l'any gregorià en el transcurs d'un cicle de 33 anys lunars.

Encara que el calendari gregorià té un ús comú i legal a la majoria dels països, els calendaris lunars i lunisolars tradicionals continuen utilitzant-se al llarg del Vell Món per determinar festes religioses i festes nacionals. Exemples d'aquestes festes inclouen el Ramadà (calendari islàmic); Setmana Santa (calendaris cristians: catòlic, ortodoxes, esglésies orientals), l'any nou xinès, japonès, coreà, vietnamita i mongol (calendari xinès, japonès, coreà, vietnamita i mongol); l'any nou nepalès (calendari nepalès); la Festa de la Mitja Tardor i Chuseok (calendaris xinesos i coreans); Loi Krathong (calendari tailandès); calendari Sunuwar; Diwali (calendaris hindús); i Rosh Hashanah (calendari hebreu).


From Wikipedia, the free encyclopedia · View on Wikipedia

Developed by Nelliwinne